Bloggen:
Kundservice:
Våra butiker:

Årsbok – Gör en CEWE FOTOBOK för varje år

Från 99:- *

Gör en CEWE FOTOBOK som årsbok

Ladda ner fotoprogram Design online

Tillgänglig för iOS och Android:

CEWE FOTOBOK i olika format:

Gör din egen fotobok hos CEWE Japan Photo!

En foto-årsbok är ett riktigt bra sätt att bevara dina bästa minnen på. En årsbok är en slags minnesbok över året som gick, där du kan lägga in dina bilder och små texter om din och din familjs år. Om du behöver lite inspiration för att komma igång med din årsbok, läs vidare här och få några fina idéer!

Här får du fina tips för din årsbok

Här hos CEWE Japan Photo kan du göra en fotobok som årsbok. Du kan göra din egen årsbok genom att bygga upp den antingen kronologiskt, det vill säga månad för månad, eller tematiskt, det vill säga att du delar in boken i teman, händelser och/eller högtider. Gör det som passar dig bäst. Om du vill berätta om ditt år genom att visa bilder från från året som gick, månad för månad genom året, så ger vi dig några bra idéer på vad du kan visa i din årsbok 2018:

Om du vill göra det lätt för dig själv så kan du löpande lägga dina bilder i mappar på datorn. Gör en mapp för varje månad och lägg dina bilder i dem efterhand som du letar fram dem. Sortera dina bilder när du får tid och lust. På det viset har du alla bilder redo när det är dags att sätta igång att göra din egen årsbok, och en stor del av arbetet är då gjort.

Årsbok 2018 månad för månad

Januari: Ett nytt år börjar, en helt ny månad, vecka och dag. Vad skedde i januari? Fick du några idéer eller nyårslöften som skulle utföras 2018? Eller så kanske det var snö i januari och du har några stämningsfulla bilder och fina historier som kan knytas till bilderna.

Februari: Årets kortaste månad, men det kan ju ändå ha varit en händelserik månad. Har du upplevt något spännande i februari? Och det är ju inte bara fantastiska saker som behöver ingå i årsboken, utan även vardagliga ting som är viktiga för dig. Du kanske har målat om huset rött, ditt barn har lärt sig gå eller så kanske hunden har fått valpar? Sätt in bilder på det i din årsbok. Du kanske även har bilder från alla hjärtans dag som passar bra i din årsbok?

Mars: Nu börjar det bli ljusare och ljusare, och våren kommer snart. Den första vårmånaden symboliserar på olika sätt en början. Inte bara i naturen, där det finns små fina knoppar i träd och buskar, men också i oss själva, där nya idéer kan uppstå eller känslan av att vilja förnya sig visar sig. Har det hänt något speciellt i mars? Var det här du plötsligt ville ha en ny frisyr eller möblerade om i vardagsrummet? Leta fram bilderna och se vad som hände den första vårmånaden.

April: I april brukar årets festligheter börja. Många ska antingen hålla eller vara gäst vid ett dop eller bröllop, och kanske har du också deltagit i en stor och vacker fest? Då har du många bilder som är värda en plats i din årsbok.

Maj: Kanske kom värmen och solen fram i maj. Det kanske var så varmt att du till och med kunde avnjuta ett par luncher på balkongen eller verandan? Och alldeles säkert hann du ta flertalet bilder även i maj. Vad hände mer under maj?

Juni: Juni månad bjuder på den sista skoldagen för barnen, som du garanterat har förevigat med din kamera eller mobiltelefon. Juni hade kanske också med sig dagar vid stranden eller trevliga promenader med picnic.

Juli: Sommaren är i full blom! Kanske har familjen varit på semester eller på små resor runt om i landet? Du kanske har en trädgård, som du har tagit vackra sommarbilder på? Har du bilder på barnen när de sitter och äter rabarber med grädde och jordgubbar? Sommaren innebär också resor till stranden, cykeltur i skogen och långa, lata dagar i en skön stol med en spännande bok och ett glas iskall juice eller glass.

Augusti: Har du barn? Då var det definitivt skolstart på menyn i augusti. För vissa var det allra första skoldagen, medan andra har gått i skolan i flera år och börjar i nästa klass. De stora tonåringarna kanske började på gymnasiet? Augusti kan också vara så mycket annat än barn och skolstart. Värmeböljorna kanske gjorde besök, och du kanske passade på att fotografera blixtrande stormväder och molnfyllda himlar? Lägg in alla de bästa bilderna i din årsbok.

September: Sedan fortsatte sommaren. Ljuset var magiskt, och det var fortfarande tillräckligt bra väder för att vara utomhus. Kanske har du bilder av trädgården som gjordes redo för vintern? Eller av årets äppelskörd, som blev till äppelmos?

Oktober: Nu är vintern snart här. Naturen är mycket vacker i oktober, och du kanske var på många promenader i skogen. Det kanske också blev en del kalla dagar, med varm choklad på kvällen?

November: Har det hänt något på jobbet? Hade någon i familjen födelsedag? Annars kanske det fanns flera andra mysiga hemmakvällar. Tid att ha kul med barnen på eftermiddagen, dricka varm choklad och spela spel i värmen inomhus. Kom ihåg att ta med vardagliga stunder också, våra liv är inte bara lyckliga evenemang och fester, utan även helt vardagliga saker är värda att ta bilder av.

December: Då blev det äntligen december med allt som hör julen till! Så, din bok över året håller på att avslutas. Julmånaden kommer givetvis med bilder på den vackra julgranen, det julpyntade hemmet och de finklädda barnen. Kom ihåg att trädgården och ingången till huset kan vara riktigt vackra i december. Kanske dekorerade du med trädgårdstomtar, snögubbar och annat juligt. Ta några fina bilder med jultema och lägg in i årsboken, och avsluta med bilder från nyårsafton, där du sa farväl till det gamla året och välkomnade ett nytt.

Designa årsboken som du vill

När du gör en fotobok för att designa en årsbok väljer du först det format som passar bäst för just din bok. Kom ihåg att du kan lägga till flera sidor när du vill om det behövs. Du kan självklart designa din årsbok månad för månad och fylla den med bilder av olika upplevelser som har betytt något för dig under årets gång. Men du kan också göra en tematisk årsbok om exempelvis ”ett år i barnens liv”, ”vädrets skiftningar” eller ”mitt år på klubben” osv.

Du bestämmer! Vi har format och storlekar på fotoböckerna som passar alla teman, du hittar säkert en som passar dig! Kom ihåg att designa ett fint omslag för din årsbok Kanske din favoritbild från förra året? För bokens titel kan du välja att lägga till elegant effektlack för att få en riktigt snygg bok du kan ha liggande framme.

Mycket nöje med att göra din egen årsbok 2018!